Tikvice sa piletinom

Na pijačnim tezgama možemo naći sveže, domaće tikvice. 
Tikvice su moje omiljeno povrće. 
Možemo ih spremati na mnogo načina, uvek se brzo i lako sparemaju a ukus im je fenomenalan. 
Znam, znam ... ima vas koji ih ne volite i to je ok. 
Za ljubitelje tikvica i belog mesa evo divnog recepta...

TIKVICE SA PILETINOM

Potrebno je:

150g tikvica
  50g crnog luka
  50g svežeg paradajza, ili pelata
100g belog mesa
    5g ulja
    1 čen belog luka ili malo belog luka u prahu
    1 kašika seckanog peršuna
začini-ruzmarin,majčina dušica, vlašac, origano
 malo soli

Priprema:

Tikvice oljuštiti, i iseckajte na kockice.
Na ulju propržiti crni luk, paradajz, belo meso seckano na kockice, persunov list, izgnjecen beli luk, začine i so.
Sve sastojke dinstati 10min.
Dodajte kockice od tikvica, nalijte malo vode. 
Kuvati 20-30min.
Pre služenja posuti iseckanim peršunovim listom.






Brzo, lako i ukusno. Dobro za one koji žele da skinu kilažu, za one koji žele da održe kilažu i za decu. Znam pouzdano da deca ovo jelo obožavaju.

Količina belog mesa u receptu može da varira u zavisnosti od toga da li vam je potrebna neka posebna ishrana. 

Ako želite da vam napravim individualni jelovnik javite se u studio Efikasno na telefone 011/36-99-670 063/288-806 i zakažite sastanak sa mnom.

Prijatan ručak želi vam Maja ❤

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Upoznajmo se ...

Leblebija (Naut)