Tikvice sa piletinom
Na pijačnim tezgama možemo naći sveže, domaće tikvice.
Tikvice su moje omiljeno povrće.
Možemo ih spremati na mnogo načina, uvek se brzo i lako sparemaju a ukus im je fenomenalan.
Znam, znam ... ima vas koji ih ne volite i to je ok.
Za ljubitelje tikvica i belog mesa evo divnog recepta...
TIKVICE SA PILETINOM
Potrebno je:
150g tikvica
50g crnog luka
50g svežeg paradajza, ili pelata
100g belog mesa
5g ulja
1 čen belog luka ili malo belog luka u prahu
1 kašika seckanog peršuna
začini-ruzmarin,majčina
dušica, vlašac, origano
malo soli
Priprema:
Tikvice
oljuštiti, i iseckajte na kockice.
Na ulju propržiti crni
luk, paradajz, belo meso seckano na kockice, persunov
list, izgnjecen beli luk, začine i so.
Sve sastojke dinstati 10min.
Dodajte kockice od tikvica, nalijte malo
vode.
Kuvati 20-30min.
Pre služenja posuti iseckanim peršunovim listom.
Brzo, lako i ukusno. Dobro za one koji žele da skinu kilažu, za one koji žele da održe kilažu i za decu. Znam pouzdano da deca ovo jelo obožavaju.
Količina belog mesa u receptu može da varira u zavisnosti od toga da li vam je potrebna neka posebna ishrana.
Ako želite da vam napravim individualni jelovnik javite se u studio Efikasno na telefone 011/36-99-670 063/288-806 i zakažite sastanak sa mnom.
Prijatan ručak želi vam Maja ❤
👏👏👏
ОдговориИзбриши